IAF Group X & Y Previous Years Question Papers Online Study Material

By | June 20, 2017

IAF Group X & Y Previous Years Papers , Previous Ques Papers Download of IAF , How to Attempt the IAF examination Paper 2017, 

IAF Group X & Y Previous Years Papqpers

Indian Air Force Group X & Group Y Previous years Papers are available on this
website.  we are providing some important questions. It is important for the Students as they can take Idea from these questions. The Student should solve this papers them selves. We are providing the answers of these questions. Here the Questions are given below.

SSC CGL Admit Card 2016
RBI Grade B officer Phase II Admit Card 2016
DDA Group A,B,C,D Admit Card 2016
BOB PO Admit Card 2016 Download

IAF Recruitment Group X & Y Examination Details 2016

  • Organization Name – Indian Air Force
  • Total Vacancies – Various
  • Name of the Post – Airman (Group X & Y)
  • Qualification – 10+2
  • Apply mode : online
  • Job Category – Government
  • Job Location – India
  • Nationality – Indian
  • Official Website – indianairforce.nic.in

IAF Group X & Y Application Form 2016

Indian Air Force Selection Procedure and exam pattern of Air force Written Test date 2016 group wise will be 10th 12th pass for X trade only. And the objective is that the type of question Paper will be purely based on the syllabus of recent lucent English, Physics and Mathematics, GK and current affairs as per CBSE, ICSE and UP Board Exam syllabus 2016 within 60 Minutes of time you will be given for OMR exam model paper which can be solved in previous year exam patterns papers with blue or black ball pens of Indian air force group x.

Previous Years papers of IAF Recruitment 2016

The Questions are as Follows. 

1. Florence wanted to become—
(A) An animal lover
(B) A teacher
(C) A nurse
(D) An M.L.A.
Ans : (C)

2. When Florence expressed her desire to become a nurse her father ?
(A) Agreed readily
(B) Was very doubtful
(C) Kept silent
(D) None of these
Ans : (B)

3. On the way, she saw—
(A) An unkind boy hitting a dog
(B) A wounded dog lying on the road
(C) A dog limping across the road
(D) None of these
Ans : (B)

4. Florence nursed the wounded dog because—
(A) She wanted to be a nurse
(B) Her father told her to do so
(C) She felt pity for the dog
(D) None of these
Ans : (C)

5. The dog licked Florence all over to—
(A) clean her body
(B) express thanks
(C) show its anger
(D) None of these
Ans : (B)

Ques 6 to 8  In each of the following questions choose the opposite in meaning—

6. Condemned
(A) Abandoned
(B) Shifted
(C) Acquiesced
(D) Taken in
Ans : (C)

7. Deny
(A) Renounce
(B) Confirm
(C) Controvert
(D) Disappear
Ans : (B)

8. Disparage
(A) Discredit
(B) Perceive
(C) Incline
(D) Approve
Ans : (D)

Ques 9 to 11 In each of the following questions choose the same word in meaning—

9. Discretion
(A) Judiciousness
(B) Examine
(C) Assent
(D) Accede
Ans : (A)

10. Dreadful
(A) Propitious
(B) Auspicious
(C) Frightful
(D) Estranged
Ans : (C)

11. Exchanted
(A) Attracted
(B) Captivated
(C) Influenced
(D) Comprehended
Ans : (B)

Ques 12 to 15 Choose the error and give its options from (A), (B), (C) and (D)—

12. It is not easy (A) / to beat out (B) / a swarm of (C) / wasps if they attack you. (D)
Ans : (B) beat off

13. I would (A) / do this (B) / if (C) / I was allowed. (D)
Ans : (D) were allowed

14. I asked (A) / him (B) / where (C) / did he live. (D)
Ans : (D) ‘he lived’ in place of ‘did he live’.

15. The soldiers (A) / as well as (B) / the commanders was (C) / running away. (D)
Ans : (C) ‘were’ in place of ‘was

Latest Career Updates & Current Affairs

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.